Sex and the City åter – utan Samantha

Det har länge snackats om ytterligare en film. Nu ser det i stället ut som att Sex and the City gör comeback som serie. Dock utan Kim Cattralls Samantha.

Den nya amerikanska streamingtjänsten HBO Max behöver högprofilerat innehåll och Sarah Jessica Parker, Kristin Davis och Cynthia Nixon är redo att reprisera sina ikoniska roller. Resultatet kan bli att vi får återse Carrie Bradshaw, Charlotte York och Miranda Hobbes i en miniserie. I alla fall förs sådana diskussioner nu.

Klart är dock att Kim Cattrall inte är inblandad i projektet. Det är ingen hemlighet att Cattrall inte dragit jämt med sina före detta kolleger, och då kanske i första hand Sarah Jessica Parker. Cattrall har också varit mycket tydlig med att hon lämnat karaktären Samantha Jones bakom sig.

Kim Cattrall och Sarah Jessica Parker som Samantha Jones och Carrie Bradshaw. Foto: HBO

Originalserien gick på HBO i sex framgångsrika säsonger under åren 1998-2004 och följdes av två kritikersågade filmer 2008 respektive 2010.

Redan hösten 2019 sa Sarah Jessica Parker, som också var producent för HBO-serien, till Entertainment Tonight att hon var intresserad av att göra några avsnitt av Sex and the City, men ”jag skulle inte kalla det en reboot, jag skulle kalla det ett återbesök. Jag skulle vilja se var de befinner sig”. Var Carrie, Charlotte och Miranda befinner sig i den tänkta miniserien återstår att se.

HBO Max har samma ägare som HBO, och om Sex and the City-serien verkligen blir av är det högst troligt att den hamnar hos HBO Nordic där också hela originalserien finns att återvända till.