Trailer: Reservation Dogs känslomässiga farväl

Kärnan av gänget återvänder från Kalifornien i trailern för säsong tre av Reservation Dogs. FX-serien som kallats historisk och banbrytande inleder sin farvälsäsong den 2 augusti.

Fans av Reservation Dogs kan trösta sig med att seriens skapare avslutar historien om tonårsgänget från ursprungsbefolkningen på sin egna villkor. Den 29 juni meddelade Sterlin Harjo att den tredje säsongen blir den sista: “Jag har alltid veta hur slutet på den här historien skulle bli, jag visste bara inte när vi skulle anlända dit. När vi skapade berättelserna och skrev manuset till den här säsongen stod det klart för producenterna, Taika (Waititi) och mig att finalen på säsong tre är den perfekta seriefinalen.”

Samtidigt öppnade Harjo dörren för spinoffer när han också skrev att det är “troligt” att vi kommer att se Elora, Bear, Willie Jack, Cheese och andra karaktärer från universumet i andra historier framåt.

Finalsäsongens synopsis: “Efter att tagit sig tillbaka till Okern överväger Elora (Devery Jacobs) college, Bear (D’Pharaoh Woon-A-Tai) möter en konspirationsteoretiker vid namn Maximus (Graham Greene), Willie Jack (Paulina Alexis) blir mer engagerad i återskapa samhällsgemenskapen och Cheese (Lane Factor), ja han lever med sin mormor som inte är hans mormor”. 

Säsong tre har premiär på den amerikanska streamingtjänsten Hulu den 2 augusti, nästan exakt ett år efter den förra säsongen. När den tredje säsongen kommer till svenska Disney+ återstår att se, men det kan dröja. Den andra säsongen fick svenska tittare vänta på i nästan ett halvår.