Hugh Laurie ansluter till spiondramat Tehran

Rymdsemestern är över. Hugh Laurie har gjort sitt i Avenue 5. I stället ska britten leda den nya säsongen av den israeliska dramaserien Tehran som förnyats för en tredje säsong.

HBO har lagt ner Veep-skaparen Armando Iannuccis sci fi-komedi Avenue 5 efter två säsonger. Därmed fick Hugh Laurie, fortfarande mest känd från titelrollen i House, mer utrymme för andra tv-roller. Britten som utan ansträngning pendlar mellan drama och komedi har valt att ansluta till spiondramat Tehran som i dagarna förnyats för en tredje säsong av Apple TV+.

Hugh Laurie som kapten Ryan Clark i Avenue 5. Foto: HBO

Den israeliska serien följer Tamar Rabinyan (Niv Sultan), en Mossad-agent som under falsk identitet infiltrerar Irans huvudstad (på engelska stavat Tehran). Efter att i slutet av den andra säsongen ha trotsat sina chefer och efter att ha förlorat en av sina närmaste allierade måste Tamar för att överleva hitta ett sätt återuppfinna sig själv och vinna tillbaka Mossads stöd.

Den israeliska serien debuterade på Apple TV+ förra sommaren, med Glenn Close i en ny bärande roll i säsong två som Marjan Montazeri, en brittisk agent boende i Teheran. I säsong tre förstärks rollistan med ytterligare ett tungt namn då Hugh Laurie ansluter i rollen som Eric Peterson, en sydafrikansk kärnvapeninspektör.

“Tehran är en spännande nonstop-resa som fångat fans runt hela globen. Precis som tittare överallt så kan vi inte bärga oss för ännu en hjärtklappande säsong från Dana, Shula, Danny, Tony och resten av det kreativa teamet. Vi ser mycket fram emot att se den briljante Hugh Laurie tillsamman med Niv och resten av den fantastiskt talangfulla ensemblen i en ny berättelse som har allt som krävs för en oförglömlig säsong”, säger Morgan Wandell, head of international programming på Apple TV+ I ett uttalande.