How I Met Your Mother-spinoff beställd

Det har pratats om en spinoff till How I Met Your Mother ända sedan 2014. Nu blir spinoffen av. Med Hilary Duff i huvudrollen.

Komediserien How I Met Your Mother gick på CBS i nio säsonger innan historien avslutades med ett kritiserat antiklimax 2014. Samma år skrev skaparna Craig Thomas och Carter Bays, ihop med Emily Spivey, pilotavsnittet till en spinoff som CBS dock valde att tacka nej till.

Sedan dess har det gjorts flera ytterligare försök att få till en spinoff utan att lyckas, men nu är det alltså klart att det blir en uppföljningsserie. Streamingtjänsten Hulu har beställt tio avsnitt av How I Met Your Father.

Det är Isaac Aptaker och Elizabeth Berger (This is Us) som ligger bakom den nya serien, med Craig Thomas och Carter Bays välsignelse. De två senare finns med på tåget som exekutiva producenter.

Hilary Duff slog igenom i tv-serien Lizzie McGuire och har senast synts i Younger. Hon ska spela Sophie som för sin son berättar historien om hur hon mötte hans far, ungefär som Ted Mosby i originalserien.

Det är en story som katapultar tittarna tillbaka till år 2021 när Sophie och hennes närmaste vänkrets försöker lista ut vad de vill ha ut av livet och hur man hanterar kärleken i en tid av dejtingappar och obegränsade valmöjligheter. Det är dock oklart hur den nya berättelsen hänger ihop med den i originalserien.

”Som ett stort fan av ‘How I Met Your Mother,’ är jag hedrad och även lite nervös över att Carter och Craig gett mig förtroendet att följa upp deras bebis. Isaac and Elizabeth är briljanta och jag ser fram emot att arbeta vid deras sida och all deras genialitet”, säger skådespelerskan och sångerskan Hilary Duff i ett uttalande.

Younger är inne på sin sista säsong och skaparen Darren Star har jobbat med en spinoff som skulle centreras kring Hilary Duffs karaktär Kelsey Peters. Vad som händer med det projektet nu är oklart.

Alla nio säsongerna av How I Met Your Mother finns på Netflix. Disney äger streamingtjänsten Hulu så Star på Disney+ är det mest troliga alternativet i Sverige för How I Met Your Father.