Från The Crown till Chloe för Erin Doherty

DELA

The Crown-stjärnan Erin Doherty ska spela huvudrollen i Chloe, en ny psykologisk thrillerserie från skaparen av Sex Education.

Erin Doherty har fått mycket beröm för sin insats i The Crown där hon i den senaste säsongen spelade prinsessan Anne. I Chloe spelar hon Becky, en ung kvinna som fortfarande bor hemma hos sin mamma och jobbar som vikarie. Hon jämför sig ständigt med det perfekta livet på Instagram, och återkommer tvångsmässigt till ett konto: Chloes.

Erin Doherty i rollen som prinsessan Anne i The Crown. Foto: Netflix

När Chloe plötsligt dör vill Becky till varje pris ta reda på hur och antar en ny identitet för att konstruera ett möte med Chloes bästa vän Livia och infiltrera Chloes tajta kompisgäng. Som sitt alter ego Sasha framträder hon som en kraftfull, gränsöverskridande hjältinna och en mycket mer spännande och beroendeframkallande person är den nobody hon vant sig vid som Becky. Samtidigt riskerar hon att förlora sig själv i den alternativa värld hon skapat.

”Becky är en komplex, modig hjältinna och det finns ingen som kan spela henne bättre än Erin. Alla dessa karaktärer har varit en dröm att skriva och nu känns det som att de hittat sina soulmates i vår fantastiska ensemble”, säger manusförfattaren Alice Seabright i ett officiellt uttalande.

Seabright är känd som skaparen av Netflixserien Sex Education. Det är en ungdomsserie i komedifacket. Chloe har också ett ungt och talangfullt skådespelargäng, men beskrivs som en psykologisk thriller och ett mysterium om besatthet, bedrägeri, identitet och sorg.

Vid sidan av Erin Doherty innehas de stora rollerna av Billy Howle (The Serpent), Pippa Bennett-Warner (Gangs Of London) och Jack Farthing (Poldark).

Inspelningen av Chloe har redan påbörjats i Bristol. Det ska bli sex avsnitt om vardera en timme. Produktionen är ett samarbete mellan BBC One och Amazon, vilket betyder att serien kommer att bli tillgänglig hos Amazon Prime i Sverige och ytterligare 240 länder.