Hon är den nya sidekicken i Doctor Who

Doctor Who får en ny följeslagare. Pearl Mackie spelar doktorns nya sidekick Bill. Nästa säsong av evighetsserien landar dock inte förrän 2017.

Den nuvarande doktorn spelas av Peter Capaldi som tog över den ikoniska rollen 2013. Jenna Coleman har funnits både vid Capaldis och en tidigare doktors sida, men hennes rollfigur Clara Oswald försvann ur serien i finalen av säsong nio för att ge Coleman tid att spela huvudrollen i ITV:s serie om drottning Victoria.

Nu har BBC i en video presenterat den tidsresande doktorns nya sidekick. Rollfiguren kallas Bill och spelas av Pearl Mackie. ”Jag är otroligt glad över att bli del av Doctor Who-familjen. Det är en sådan extraordinär brittisk institution. Jag kan inte bli stoltare över att kalla Tardis mitt hem. Jag är väldigt spänd på vilka äventyr som väntar doktorn och Bill genom tid och rum”, säger Mackie i ett uttalande.

Den första Doctor Who-serien började produceras redan 1963. Efter ett uppehåll inleddes en nya era 2005. Nästa år är det premiär för den tionde säsongen av sci fi-serien. Fem av säsongerna finns på Netflix.

Den tionde säsongen blir Steven Moffats sista som showrunner. Moffat, som även basar över Sherlock, väljer själv att stiga åt sidan och kommer att ersättas av Broadchurch-författaren Chris Chibnall.