Heta Beecham i Dark-skaparnas nya serie

Skaparna av Dark har en ny Netflixserie på väg. 1899 handlar om människorna på en flyktingbåt och har Emily Beecham i en av huvudrollerna.

Jantje Friese och Baran bo Odar heter skaparna av Dark, som var Netflix första tyska originalserie och kretsar kring försvunna barn och tidsresor. Dark avslutades i somras efter tre säsonger, men det tyska radarparet har redan en ny Netflixserie på gång. Den heter 1899 och utspelar sig på en ångbåt med flyktingar på väg från London till New York. När passagerarna upptäcker en annan flyktingbåt på drift förvandlas deras resa till en fruktansvärd mardröm.

Vad som verkligen fick oss intresserade var konceptet av en helt igenom europeisk serie med en blandad ensemble från flera olika länder. I grund och botten handlar det om vad som förenar oss och vad som splittrar oss. Och hur rädsla kan bli en katalysator för det senare”, har duon tidigare förklarat.

Den första skådespelaren är nu castad. Det är heta Emily Beecham, som efter ha att ha spelat den minnesvärda karaktären The Widow i Into the Badlands hunnit vinna pris i Cannes för Little Joe, spela in Cruella med Emma Stone och medverka i Mikael Håfströms kommande film Outside The Wire. Hon är också klar för en av rollerna i Emily Mortimers bearbetning av romanen The Pursuit of Love.