HBO Nordic norpar The Handmaid’s Tale

The Handmaid’s Tale väntas bli en av vårens stora tv-händelser. Nu är det äntligen klart att serien kommer att kunna streamas även i Sverige, med start den 26 april.

HBO Nordics redan heta april blev plötsligt ännu hetare med ytterligare en tv-snackis att lägga till övriga premiärer (läs om Fargo, The Leftovers, Bosch, Veep och Silicon Valley här).

TheHandmaidsTale_book

Margaret Atwoods klassiska roman The Handmaid’s Tale (Tjänarinnans berättelse) är en dystopisk och tidlös berättelse som känns obehagligt aktuell. I romanen, som släpptes 1985, har makten tagits över av en kristen teknokrati som betraktar kvinnor som blott tjänarinnor, vilka inte ens har tillåtelse att läsa. Huvudpersonen Offred tvingas bära ett barn åt befälhavaren och hans fru, i en tid då föroreningar och sexuellt överförbara sjukdomar hotar reproduktionen. Offred måste hitta ett sätt att leva i den grymma värld som enbart värdesätter hennes fertilitet. För att överleva tvingas hon navigera mellan härskarna, deras grymma fruar och hennes egna medsystrar.

Här är trailern till tv-serien:

https://www.youtube.com/watch?v=LJ4ufOvqMdM&feature=youtu.be

Elisabeth Moss gör huvudrollen som Offred. Moss är känd från Mad Men och även högaktuell i Jane Campions kriminaldrama Top of the Lake, vars efterlängtade andra säsong väntas få ett premiärdatum inom kort och kommer att visas av SVT.

HBO Europe har precis köpt rättigheterna till Hulu-serien om tjänarinnorna i Gilead. Den 26 april blir de tre första avsnitten tillgängliga på HBO Nordic. Därefter visas ett avsnitt i veckan. Totalt består den första säsongen av The Handmaid’s Tale av tio avsnitt.

Här är några av övriga medverkande skådespelare och deras karaktärer:

THT_Alexis_image_for_Reed_2
Alexis Bledel (Gilmore Girls) som Reed.
Joseph_Fiennes_as_Commander_Waterford
Joseph Fiennes (Merlin) som commander Waterford.
THT_Samira_Wiley_as_Moira
Samira Wiley (Orange is the New Black) som Moira.
THT_Yvonne_Strahovski_as_Serena_Joy
Yvonne Strahovski (Dexter) som Serena Joy.
THT_Max_Minghella_as_Nick
Max Minghella (The Mindy Project) som Nick.
THT_Madeline_Brewer_as_Janine
Madeline Brewer (Orange is the New Black) som Janine.