Första titten: Orange is the New Black S5

Hela den nya säsongen av Orange is the New Black utspelar sig under blott tre dagar. Netflix har nu släppt det första klippet och de första bilderna från säsong fem.

Säsong fyra avslutades kaotiskt med ett upplopp som kulminerade med en beväpnad Dayanara (Dascha Polanco). Det är i samma intensiva och dramatiska ögonblick, med pistolen riktad mot en av vakterna, som vi möter henne i den första sneak peeken från säsong fem. Oavsett vad höggravida Daya fattar för beslut så innebär Pousseys tragiska död och upploppet efteråt att ingenting kommer att bli sig likt igen för de kvinnliga fångarna på Litchfield.

Jenji Kohans fängelseserie är en av Netflix största tittarframgångar och har belönats med en rad priser på olika galor. Serien förnyades redan innan den fjärde säsongen hade haft premiär för ytterligare tre säsonger, och är därmed säkrad för OINTB-fansen ända till 2019.

Netflix har också släppt de åtta första stillbilderna (inklusive den med Daya ovan) från den nya säsongen av Orange is the New Black som har premiär fredagen den 9 juni.

Orange Is The New Black Season 5
Alex (Laura Prepon) och Piper (Taylor Schilling tycks hänga ihop även i säsong fem.
OITNBS5_27JUNE16_0443.NEF
Lorna (Yael Stone) och Nicky (Natasha Lyonne).
Orange Is The New Black Season 5
Taystee (Danielle Brooks) i centrum.
Orange Is The New Black Season 5
Suzanne ”Crazy Eyes” Warren verkar ha förlåtits av Maureen (Emily Althaus).
Orange Is The New Black Season 5
Gloria (Selenis Leyva) styr och ställer fortfarande i köket.
Orange Is The New Black Season 5
Big Boo (Lea DeLaria) och Pensatucky (Taryn Manning).
Orange Is The New Black Season 5
Red (Kate Mulgrew) och Frieda (Dale Soules).