Hathaway och Leto i serie om Wework

Den spektakulära Wework-kraschen ska bli serie hos Apple TV. Anne Hathaway och Jared Leto har skrivit på för att medverka i WeCrashed.

Titeln är hämtad från podcasten WeCrashed, som är förlaga till den serie som Apple precis har beställt. Enligt synopsis ska tv-serien ”följa girigheten under uppgången och det oundvikliga fallet för Wework, en världens högst värderade startups, och narcissisten vars kaotiska kärlek gjorde allt möjligt”.

Riskkapitalisterna älskade Wework och den excentriska och karistmatiska grundaren Adam Neumann, vars affärsidé kallades co-working och i praktiken handlade om att tjäna pengar på kontorshotell. Start up-företaget var ett tag USA:s högst värderade bolag utanför börsen. Men på blott sex veckor under 2019 gick Wework från en värdering på 47 miljarder dollar till bankrutt.

Anne Hathaway och Jared Leto har skrivit på för att både producera och spela huvudrollerna i miniserien. De är båda Oscarsvinnare, Hathaway för Misérables (2012) och Leto för birollen i Dallas Buyers Club (2013).

Apple-serien är det andra tv-projektet om Wework. Sedan tidigare är också en serie under utveckling där tanken är att Nicholas Braun från Succession ska spela Adam Neumann. Den historien ska bygga på en bok av Wall Street Journal-reportrarna Eliot Brown och Maureen Farrell.