Här är den nya drottningen i The Crown

Efter Claire Foy och Olivia Colman är det Imelda Stauntons tur att inta tronen. Netflix har släppt den första bilden på den nya drottningen i The Crown.

När The Crown återvänder för en femte säsong har Peter Morgans påkostade rojalistiska historia nått fram till 1990-talet och det är återigen dags för ett nytt gäng skådespelare att träda in på scenen.

De två inledande säsongerna spelades drottning Elizabeth II av Claire Foy. Oliva Colman tog sedan över i säsong tre och fyra. Båda har prisats för sina insatser.

I säsong fem och sex är det Imelda Stauntons drottningporträtt som ska bära historien i mål. Staunton är både Bafta-vinnare och Emmy-nominerad, men kanske mest känd som Dolores Umbridge i två Harry Potter-filmer. Nu finns den första bilden på henne som brittisk regent i The Crown.

Sedan tidigare är det också klart att Jonathan Pryce (Game of Thrones) ersätter Tobias Menzies som prins Philip och Lesley Manville (Phantom Thread) tar över rollen som prinsessan Margaret från Helena Bonham Carter. Emma Corrin och Josh O’Connor efterträds av Elizabeth Debicki (The Night Manager) och Dominic West (The Affair) som prinsessan Diana och prins Charles.

Nyligen blev det också klart att Jonny Lee Miller (The Elementary) ska porträttera John Major, som var brittisk premiärminister 1990-1997.

Inspelningen av säsong fem inleddes tidigare denna månad i Hertfordshire och kommer att avhandla den period som täcker både prinsessan Dianas och prinsessan Margarets död. Den nya säsongen väntas sedan till Netflix någon gång nästa år.