Nya maktkamper när Billions återvänder

Äntligen dags för mer Billions. En ny trailer avslöjar att serien återkommer i september med de fem avsnitt som återstår av säsong fem.

Makt, rikedom och svek är alltid i centrum i Showtimes hitserie Billions som i Sverige kan följas på HBO Nordic. När den första delen av säsong fem anlände våren 2020 var de svurna fienderna, advokaten Chuck Rhodes (Paul Giamatti) och hedgefond-kungen Bobby Axelrod (Damian Lewis), tillbaka i var sin ringhörna.

De två är kända för att vara skrupellösa, men ingenting har förberett dem på vad den hänsynslösa miljardären Mike Prince (Corey Stoll) är kapabel till. Han använder allting och alla han kan för att nå toppen. När allianser bryts och nya fiender kliver fram dras alla in konflikten.

Corey Stoll som Michael Prince och Damien Lewis som Bobby ”Axe” Axelrod. Foto: Jeff Neumann/Showtime

Fem avsnitt återstår av säsong fem som kraftigt försenats på grund av coronapandemin. Den 5 september är det premiär på Showtime. Det bör betyda svensk premiär dagen därpå även om HBO Nordic ännu inte bekräftat datumet. Om man får tro den nya trailern för del två är ”det här det roliga börjar”.

Billions är redan förnyad även för en sjätte säsong. Corey Stoll, som under säsong betraktats som gästskådespelare, kommer då att vara fast medlem i ensemblen. När den sjätte säsongen kommer att vara färdig att visas är ännu oklart.