Halt and Catch Fire åter i augusti

Historien om ett gäng entreprenörer under 80-talets IT-boom fortsätter i höst. Den tredje säsongen av Halt And Catch Fire har premiär på AMC den 23 augusti.

Det är Vox som är först att avslöja att Halt and Catch Fire äntligen fått ett premiärdatum. Den 23 augusti kör AMC igång den nya säsongen med ett dubbelavsnitt. Därefter visas de totalt tio avsnitten vecka för vecka.

När AMC förnyade serien i oktober förra året var det lite oväntat. Kritikerna gillar visserligen serien, men tittarsiffrorna talade inte för en tredje säsong. Läs mer här om hur ”macroeconomics” hjälpte bolaget att fatta beslutet.

I säsong tre har det hunnit bli 1986 och IT-företaget Mutiny lämnar Texas för att försöka ta plats i den högsta ligan i Silicon Valley. Grundarna Cameron Howe (MacKenzie Davis) och Donna Clark (Kerry Bishé) söker efter idéen som ska katapulta företaget till elitnivå. Gordon Clark (Scott McNairy) försöker hitta sin plats i hustruns företag medan Joe McMillan (Lee Pace) bygger på sitt eget imperium. Annabeth Gish spelar en riskkapitalist som är ny för säsongen.

De två första säsongerna av Halt and Catch Fire finns på HBO Nordic. Det är en ytterst välberättad historia om ambitioner och visioner paketerad i en retrolook.