Klart för Netflix remake av Lost in Space

Näst på tur för en remake: kultserien Lost in Space. Netflix har beställt tio sci fi-avsnitt som ska vara färdiga att lansera 2018.

Irwin Allen skapade originalserien som sändes i tre säsonger under åren 1965–1968. Serien utspelar sig under ett futuristiskt 1997. Familjen Robinson lämnar ett överbefolkat jorden för att leta efter en ny planet att kolonisera, men åker efter ett sabotage vilse i rymden. Den första säsongen var filmad i svartvitt, medan säsong 2 och 3 var i färg.

Kevin Burns på produktionsbolaget Prometheus har försökt ge nytt liv åt kultserien i hela 15 år. Ett tag fanns planer på en tv-film och för drygt tio år sedan gjordes ett pilotavsnitt som aldrig ledde fram till någon serie. Men nu är projektet i hamn – hos Netflix.
“Originalserien fångade skickligt både drama och komedi vilket gjorde den så tilltalande för en bred publik. Det nya kreativa teamet kommer att locka både fans som gillade originalserien och skapa en ny generation entusiaster runt om i världen”, säger Netflixs vice president för innehåll, Cindy Holland, i ett uttalande.

Matt Sazama och Burk Sharpless (Dracula Untold) ska skriva manus. Zack Estrin (Prison Break) är showrunner. Den nya versionen av Lost in Space beskrivs som en överlevnadshistoria om familjen Robinson som tvingas förlita sig på varandra i kristider. De är strandade ljusår från den tilltänkta destinationen och måste kämpa med en konstig ny alien-omgivning och sina egna personliga demoner.