Klart att The Punisher får egen serie

Marvel-karaktären Frank Castle gjorde debut i den andra säsongen av Daredevil. Nu får The Punisher en egen Netflix-serie.

Den andra säsongen av superhjälteserien Daredevil blev tillgänglig på Netflix i mars. Samtidigt introducerades ytterligare en känd karaktär från Marvels universum i form av Frank Castle, mer känd som antihjälten The Punisher. Han spelas av Jon Bernthal (The Walking Dead).

Bernthal, som fått mycket beröm för sin insats i Daredevil (vår recension här), kommer att reprisera rollen i den spinoffserie som Netflix nu beställt. Steve Lightfoot (Hannibal) kommer att fungera som showrunner och skriva manuset till de två första avsnitten av The Punisher, skriver The Hollywood Reporter.

”Vi vill tacka fansen som har krävt att få se mer av Jons fantastiska och kraftfulla prestation som Frank Castle i Daredevil. Detta i kombination med Steve Lightfoots övertygande manus gör att vi är mycket glada att ta The Punisher till Netflix”, säger Marvel-bossen Jeph Loeb i ett uttalande.

Frank Castle är en specialagent med ett mörkt förflutet som utsett sig själv till ett sorts enmans-medborgargarde. Hans mål är städa rent gatorna från kriminalitet, och han skyr inga medel för att lyckas. Alla skurkar som kommer i hans väg mördas brutalt. Om det gör honom själv till hjälte eller skurk är uppe för tolkning.

The Punisher är den sjätte superhjälteserien i samarbetet mellan Netflix och Marvel. De övriga är Daredevil, Jessica Jones och de kommande serierna Luke Cage, Iron Fist och The Defenders. Var i ordningen The Punisher kommer att hamna är oklart.