Håll ögonen på: Alycia Debnam-Carey

Här är #8 i vår serie om streamingaktuella skådespelare som är värda att hålla ögonen lite extra på: Alycia Debnam-Carey, aktuell i Fear the Walking Dead.

Australiska Alycia Debnam-Carey hade bara medverkat i mindre bio- och tv-filmer när hon 2014 fick rollen som krigarledaren Lexa i science fiction-serien The 100. Lexa blev snabbt en fanfavorit och Debnam-Carey var inte alls beredd på den uppmärksamhet som följde i spåren. ”Det var helt överväldigande och helt oväntat”, sa hon i en intervju till Entertainment Weekly. De två första säsongerna av The 100 finns på Netflix. Alycia Debnam-Careys Grounder-ledare introduceras i avsnitt sex i säsong två.

Lexa

Året därpå var Debnam-Carey förhoppningsvis mer förberedd på fansens reaktioner, när hon dök upp i en av rollerna i spinoff-serien Fear The Walking Dead, som återvänder till HBO Nordic den 11 april. Hon spelar tonårsdottern i familjen, Alicia Clark.

fear-the-walking-dead-episode-103-alicia-carey-1200x707

Här är sex fakta som du antagligen inte visste om Alycia Debnam-Carey.

Fakta 1
Alycia är född den 20 juli 1993, och växte upp i Sydney, Australien.

Fakta 2
Hennes inriktning var som klassisk slagverkare på Newtown High School of the Performing Arts i Sydney, där hon tog sin examen 2011.

Fakta 3
Vid 18 års ålder medverkade hon i Next Stop Hollywood, ett program om australiska skådespelare som försöker slå igenom i Amerika.

Fakta 4
Alycia hade en av rollerna i Galyntine, en postapokalyptisk AMC-serie som inte kom längre än till ett pilotavsnitt. Men AMC gillade henne så mycket att hon i stället fick rollen i Fear the Walking Dead.

Fakta 5
Den unga australiskan var först inte säker på att Fear the Walking Dead var rätt serie för henne eftersom hon själv blir skräckslagen av rysar- och splatterfilmer.

Fakta 6
Hennes största roll, utöver Fear the Walking Dead och The 100, är i katastroffilmen Into the Storm från 2014. Hon spelar Kaitlyn. Filmen kan för ögonblicket ses på Netflix.