AMC:s Preacher till Viaplay i maj

AMC:s nästa storsatsning bygger, precis som The Walking Dead, på ett seriealbum. Stream Sverige kan nu avslöja att Preacher kommer att kunna streamas hos Viaplay.

Garth Ennis och Steve Dillon skapade den tecknade serien Preacher. I september blev det känt att trion Seth Rogen, Evan Goldberg och Sam Catlin gör tv-serie av seriealbumen. Och nu börjar äntligen premiären närma sig. Dramaserien, som enligt de första rapporterna är både oerhört våldsam och väldigt roligt, debuterar den 22 maj på kabelkanalen AMC och dagen därpå på Viaplay.

Huvudpersonen i Preacher heter Jesse Custer (Dominic Cooper) och är en alkoholiserad predikant i en liten stad i Texas. Han har blivit besatt av ett mystiskt väsen, Genesis, och utvecklar krafter som ingen människa ägt förut. Predikanten sätter i väg på en vansinnig resa för att bokstavligen hitta Gud. Han har sällskap av sin kickass ex-flickvän Tulip (Ruth Negga) och en irländsk vampyr och whiskyälskande vagabond vid namn Cassidy (Joseph Gilgun). Deras väg kantas av blodiga och våldsamma uppgörelser med representanter för onda hemliga organisationer, men också en hel del slapstickhumor.

Preachers första säsong består av 10 avsnitt. Se en trailer här: