Claire och Jamie i Paris i Outlander-video

Kapitel två av det romantiska tidsresedramat Outlander startar i april.  I en bakom kulisserna-video får vi se att Claire och Jamie nu spelar ett högt spel i Paris.

Golden Globe-nominerade Outlander är en brittisk-amerikansk dramaserie som rör sig mellan två tidsperioder och är baserad på bokserien med samma namn av Diana Gabaldon. Bestsellerförfattaren, som själv kommer att skriva ett av avsnitten i den kommande säsongen, är inte orolig för att serien ska hinna i kapp böckerna på samma sätt som skett för hennes vän och kollega George RR Martin och hans Game of Thrones-böcker”Till skillnad från George så skriver jag var jag än är och vad jag än gör. Alla har sina egna skrivmekanismer”, sa Gabaldon under Starz Outlander-presentation under TCA i Pasadena.

Jamie-and-Claire

I den nya säsongen är det mycket som står på spel för Claire (Catriona Balfe) och Jamie (Sam Heughan) som befinner sig i 1740-talets Paris fina salonger för att försöka infiltrera jakobiterna i ett desperat försök att skriva om historien. ”Påverka framtiden, är det över huvud taget möjligt”, frågar sig Jamie. Claire transporteras även tillbaka till 1945 där hon har maken Frank (Tobias Menzies) vid sin sida.

Hela den första säsongen av Outlander finns tillgänglig på Viaplay som har streamingrättigheterna i Sverige.