Låt den rätte komma in på väg bli tv-serie

Låt den rätte komma in har filmatiserats både i Sverige och USA. Drygt tio år senare är John Ajvide Lindqvists vampyrhistoria även på väg att bli tv-serie.

John Ajvide Lindqvist släppte Låt den rätte komma in 2004 och skräckromanen blev snabbt en bästsäljare. Tomas Alfredsons filmatisering hade biopremiär i Sverige fyra år senare. Ytterligare två år senare kom Matt Reeves amerikanska remake Let Me In.

Det är Showtime som nu vill göra tv-serie av vampyrhistorien och har beställt ett pilotavsnitt av Let The Right One In. Klar för huvudrollen är Demián Bichir, känd från bland annat Alien: Covenant, The Hateful Eight och tv-serien The Bridge. Dessutom aktuell just nu i Godzilla vs Kong som har premiär nästa vecka.

Showrunner för den planerade tv-serien är Andrew Hinderaker (Away): “Serien är både ett kärleksbrev till originalfilmen och en helt egen story. Och att anlita en verklig artist som Demián framhäver vår djärva strävan efter att skapa en av de mest skrämmande serierna, och en av de mest rörande”.

Enligt Showtimes synopsis kommer serien att fokusera på en far och hans 12-åriga dotter, vars liv förändrades för evigt tio år tidigare när hon förvandlades till vampyr. Eleanor lever ett isolerat liv, och kan bara gå ut på nätterna, allt medan hennes far Mark gör sitt bästa för att förse henne med så mycket mänskligt blod som hon behöver för att överleva.

Pilotavsnittet kommer att regisseras av Seith Mann (Homeland).

Showtime-serier har tidigare blivit tillgängliga på HBO Nordic. Det lär ändras med relanseringen av streamingtjänsten Paramount Plus, som liksom Showtime är en del av VicacomCBS.

Tomas Alfredson-regisserade Låt den rätte komma in finns att streama på HBO Nordic.