Extant nedlagd – advokatserie nästa

Först försvann Under the Dome. Nu har CBS och beslutat sig för att lägga ned även Halle Berry-frontade Extant. I stället ska Berry jobba med advokatserien Legalease.

Det stora amerikanska tv-bolaget CBS började sin satsning på sommarserier med Under the Dome 2013. Året därpå hade science fiction-dramat Extant premiär. Nu är båda serierna nedlagda. Bara Zoo återstår av CBS sommarsatsning som dock kommer att fortsätta nästa år, då Zoo får sällskap av de nya serierna BrainDead och American Gothic.

Extant med Halle Berry som astronauten Molly Woods varade alltså bara två säsonger. ”Jag är så stolt över vad vi uträttade med Extant. Den här säsongen kändes som ett naturligt slut på Mollys resa så jag och CBS kände att det var bäst för historien att sluta där”, säger Halle Berry i ett uttalande.

Samarbetet mellan CBS och deras stora Oscarsbelönade stjärna är dock inte över. I stället blir Berry exekutiv producent för Legalease. Handlingen i det nya advokatdramat är centrerad kring en jurist från Chicago med blandad etnicitet som hamnar i New Orleans där hon finner sig arbeta i ett juridiskt system som påverkas av samhällets förmodar. I nuläget är det inte tänkt att Halle Berry ska medverka även framför kameran.

Extants andra säsong visas just nu på Sjuan och på TV4 Play premium.