George Clooney bearbetar franskt spiondrama

Det franska spiondramat Le Bureau des Légendes ska bli Showtime-serie med George Clooney vid rodret. The Department beskrivs som en fördjupning i Homelands anda.

Eric Rochant skapade den franska hitserien som gick i fem säsonger från 2015 till 2020. Handlingen snurrar kring vardagens mödor och uppdrag för agenterna på Le Bureau des Légendes som är ansvariga för att träna och hantera under cover-agenter på långvariga uppdrag i områden med franska intressen. Det är agenter som lever med falska identiteter i åratal för att kunna identifiera och rekrytera bra informationskällor.

Agenterna i Le Bureau des Légendes.

George Clooney ska både producera och regissera den amerikanska bearbetningen som går under arbetsnamnet The Department. Serien följer i fotspåren på en av Showtimes största succéer, Homeland.

“Precis som Homeland tog spioneriet till nya höjder, ska The Department ta tittarna ännu djupare in i världen av intriger och bedrägerier med komplicerade karaktärer som brottas med sina egna demoner samtidigt som de kämpar mot existentiella hot mot nationen och världen”, säger Showtimes vd Chris McCarthy i ett uttalande.

I Europa ingår Showtime numera i underlaget för Skyshowtime.