Lars Keplers Lazarus blir serie med Tom Hardy

En svensk succédeckare ska bli serie hos Apple TV+. Tom Hardy ska spela seriemördaren och Zazie Beetz polisen i dramatiseringen av Lars Keplers Lazarus.

Serien befinner sig, enligt Deadline Hollywood, i utvecklingsstadiet, men med storstjärnan Tom Hardys produktionsbolag Hardy Son & Baker ombord har projektet fått nyvunnen status. Bland de exekutiva producenterna återfinns också Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril, de svenska författarna som döljer sig bakom pseudonymen Lars Kepler.

Ytterligare ett nordiskt bidrag till Lazarus är Øystein Karlsen som ska skriva manus och regissera. Karlsen är mest känd för att ha skapat den norska dramaserien Exit.

Lazarus är den sjunde av nio romaner i paret Ahndorils internationellt storsäljande bokserie om kommissarie Joona Linna. Tv-serien fokuserar på den finländska kommissariens parhäst, den skickliga polisen Saga Bauer, som ska spelas av Zazie Beetz, Emmy-nominerad för sin insats i FX-serien Atlanta.

Kriminalberättelsen inleds med att en man hittas vid ett järnvägsspår 13 år efter att han och hans syster försvann, och alla trott att de fallit offer för seriemördaren Jusek Walter. För att hitta systern går Saga Bauer under cover på ett hårdbevakat mentalsjukhus, där Jusek Walter, spelad av Tom Hardy, suttit inlåst i flera år.

Den upptagna filmstjärnan Tom Hardy har i tv-sammanhang synts i Peaky Blinders. Många har också väntat, hittills förgäves, på den utlovade fortsättningen av Taboo från 2017.