Spoiler: Mer Homeland för Rupert Friend

Det verkar som om Rupert Friend, som spelar fanfavoriten Peter Quinn i Homeland, råkade avslöja en gigantisk spoiler under en röda mattan-intervju på SAG Awards.

Om du inte sett den senaste säsongen av Showtime-dramat Homeland är det bäst att sluta läsa här.

Carrie Mathisons nära vän och CIA-kollega Peter Quinn hade det inte lätt i den femte säsongen. Den hemlige agenten misshandlades, torterades och förgiftades, och när säsongen avslutades i december var det med en scen där det såg ut som om Carrie lät den svårt skadade Quinn dö i sjuksängen. Sedan dess har den stora Homeland-frågan varit om Quinn är död eller inte.

Rupert Friend as Peter Quinn and Claire Danes as Carrie Mathison in Homeland (Season 5, Episode 12). - Photo: Stephan Rabold/SHOWTIME - Photo ID: Homeland_512_4522.R
Rupert Friend som Peter Quinn och Claire Danes som Carrie Mathison.

Nu vet vi att Rupert Friend, som spelar fanfavoriten Quinn, ingår i Homeland-ensemblen även i säsong 6. Friend räknar i alla fall själv med att finnas på plats när den sjätte säsongen spelas in i New York. Britten bor numera i New York med fästmön Aimee Mullins, och under en röda mattan-intervjun på SAG Awards uttryckte paret glädje över att Friend nu slipper bo i en resväska på samma sätt som under säsong 4 (spelades in i Kapstaden) och säsong 5 (Berlin). Kolla själv in röda mattan-intervjun här:

Vi kan alltså räkna med att Peter Quinn på ett eller annat sätt finns med i handlingen, när den populära serien återvänder till tv-skärmarna i höst. Huruvida han är död eller inte är en annan femma. Det skulle också kunna handla om exempelvis flashbackscener.