Från House till Chance för Hugh Laurie

Han är för evigt förknippad med House. Nu är Hugh Laurie snart tillbaka i en annan tv-serie döpt efter titelpersonen. Den här gången heter karaktären Chance och är psykiatriker.

Hugh Laurie hade titelrollen i den omåttligt populära sjukhusserien House. Sedan han sa adjö till den briljanta men buffliga Gregory House 2012 har britten tackat nej till otaliga erbjudanden. Men nu har han alltså hittat projektet han letat efter och sagt ja till huvudrollen i Chance.

Den nya tv-serien bygger på en ”surf noir”-roman från 2014 av Kem Nunn som handlar om en 49-årig rättspsykiatriker från San Francisco som heter Eldon Chance. Han dras motvilligt in i våldsam och farlig värld av falska identiteter, poliskorruption och mental sjukdom. Samtidigt är han mitt i en skilsmässotvist och försöker hantera sin rebelliska tonårsdotter.

Chance har också ett starkt team bakom kameran. Författaren Kem Nunn har själv skrivit manuset tillsammans med showrunnern Alexandra Cunnigham (Desperate Housewives). Där finns även regissören Lenny Abrhamson, just nu med i Oscarssnacket med filmen Room, och producenterna Michael London (Milk) och Brian Grazer (Empire).

Den amerikanska streamingtjänsten Hulu tror stenhårt på Chance och har efter ett budkrig beställt två säsonger på en gång. Branschsajten Deadline.com konstaterar att det gick till på ungefär samma sätt som när Netflix vann budkriget om House of Cards för ett antal år sedan. Hulu, som hittills mest har förlitat sig på andras produktioner, satsar nu hårt på originalserier som ska sätta streamingtjänsten på den tv-karta som Netflix och Amazon redan har lyckats skriva om.