Framflyttade premiärdatum för fyra Marvel-serier

Marvel har tvingats att se över schemat för sina tv-premiärer. What If…?, EchoX Men ’97 och WandaVision-spinoffen om Agatha har alla fått sina premiärdatum framflyttade.

Mycket kan hända på ett år. På San Diego Comic Con förra året presenterade Marvel Studios de storslagna film- och tv-planerna för fas fem och sex. Sedan dess har Disney fått stora problem med lönsamheten och Marvels fas fem tappat fart. Dessutom strejkar manusförfattarna i WGA och skådespelarna i SAG-AFTRA.

Marvel har därför tvingats dra ned på produktionstakten. Enligt källor till Hollywood Reporter vill Marvel genom att sprida ut premiärerna under en längre tidsperiod fokusera på att i stället göra varje premiär till ett event för fansen och den generella publiken.

På tv-sidan innebär det att Loki, vars andra säsong startar den 6 oktober, blir höstens enda Marvel-serie på Disney+. Flera serier som redan hade premiärdatum har flyttas framåt och några andra försenas ytterligare.

Så här ser tv-schemat ut nu, enligt Hollywood Reporter.

Den andra säsongen av den animerade antologiserien What If…?, som ursprungligen skulle ha återvänt i början av året, släpps runt jul.

Hawkeye-spinoffen Echo skulle ha haft premiär den 29 november. Det har nu ändrats till januari 2024. Alaqua Cox leder serien som den döva men dödliga gängledaren Maya Lopez.

Den animerade retroserien X-Men ’97, i anda och ton en fortsättning på den klassiska serien från 1990-talet, var också planerad för hösten 2023. Premiär tidigt 2024, enligt nuvarande plan.

WandaVision-spionffen med Kathryn Hahn har haft flera olika namn. Först Agatha: House of Harkness, sedan Agatha: Coven of Chaos och nu Agatha: Darkhold Diaries. Serien skulle ha haft premiär vintern 2023, men är nu framflyttad till hösten 2024.

Ironheart, serien om uppfinnargeniet Riri Williams (Dominique Thorne) som introducerades i Black Panther: Wakanda Forever, var också planerad för den här hösten men finns nu inte längre med på Marvel-schemat. Ironheart är färdiginspelad, men strejken avgör hur lång postproduktionen tar.

Osäkerheten är också stor kring Daredevil: Born Again och Wonder Man. Båda serierna har pausat inspelningarna på grund av strejkerna.