Trailer: Våldsamt och vuxet i Marvel-serien Echo

Echo blir den första serien på Disney+ där alla avsnitten släpps på en gång. En våldsam trailer har släppts för Marvel-serien som har premiär i januari.

Tv-serier som i USA markeras med förkortningen TV-MA anses inte vara passande för personer under 17-18 år. Innehållet är enligt märkningen avsett för en mogen publik och kan innehålla svordomar, explicita sexscener, nakenhet samt grovt eller grafiskt våld.

Trots att många Marvel-historier som berättas är mörka så är Echo den första serien från Marvel Studios som behöver förses med TV-MA-märkningen. Den nysläppta trailern ger en hint om varför och för tankarna till Netflixserien Daredevil som också var en våldsam historia men som producerades av Marvel TV och inte Marvel Studios.

Det är en ny inriktning för Marvel och speciellt för familjevänliga Disney+, konstaterar Brad Winderbaum, Marvel Studios chef för streaming, television och animation. Enligt regissören Sydney Freeland uppstod den nya tonen som en konsekvens av att handlingen följer en skurk och inte en hjälte: “Människor i vår serie – de blöder. De dör. De blir mördade och det får verkliga konsekvenser”, säger hon till Hollywood Reporter.

Sydney Freeland har också sagt att Echo handlar om att utforska hur människor hanterar trauma och hur det påverkar både den som traumatiserats och de runt omkring. “Det är inte universums öde som står på spel. Det är en familjs öde”.

Alaqua Cox spelade den döva men dödliga gängledaren Maya Lopez i Hawkeye-serien från 2021. Det är hon som nu har fått en egen spinoff, där stora delar av teamet både bakom och framför kameran tillhör den amerikanska ursprungsbefolkningen.

I rollistan finns även Zahn McClarnon (Reservation Dogs), Graham Greene (Dances With Wolves), Chaske Spencer (Wild Indian), Tantoo Cardinal (Killers of the Flower Moon), Devery Jacobs (Reservation Dogs) och Cody Lightning (Hey, Viktor!).

Dessutom kommer det besök från Daredevil. Både Vincent D’Onofrio som Wilson Fisk (känd även som Kingpin) och Charlie Cox som Matt Murdoch (Daredevil) dyker upp i gästroller.

Echo blir den första serien på Disney+ där alla avsnitt släpps på en gång, vilket sker den 10 januari. Det blir också den första serien som släpps samtidigt på streamingtjänsten Hulu som Disney härom dagen förklarade sig villigt att bli helägare till i en jätteaffär med Chromcast.