Första trailern: Lord of the Rings-serien

Amazon har släppt den första riktiga trailern för sin storsatsning The Lord of the Rings: The Rings of Power.

De mer ingående klippen i den två och en halv minuter långa trailern följer på den första teasern som visades under Super Bowl i februari och den andra korta teasern som släpptes nyligen enbart för Prime-abonnenter.

En lång rad karaktärer passerar i trailern som hintar om ett hotande mörker som skulle kunna betyda slutet för dem alla.

Fantasyserien utspelar sig under det som enligt Tolkien-mytologin benämns som den andra åldern. Så här lyder beskrivningen som Amazon offentliggjorde redan i början av förra året: ”Det episka dramat är satt tusentals år före händelserna som utspelar sig i J R R Tolkiens The Hobbit och The Lord of the Rings, och kommer att ta tittarna tillbaka till en era då stormakter bildades, kungadömen restes och föll, osannolika hjältar testades, hopp hängde på en tunn tråd, och de största fienderna som någonsin flöt ut från Tolkiens penna hotade att täcka hela världen med mörker. Med start i en relativt fredlig tid följer serien en ensemble av karaktärer, både bekanta och nya, när de konfronterar den länge fruktade återkomsten av ondska till Midgård. Från de mörkaste dalarna i Misty Mountains till de majestätiska skogarna i alvernas huvudstad Lindon till det enastående ökungadömet Númenor till de yttersta kanterna på kartan, kommer dessa kungadömen och karaktärer att karva ut ett arv som kommer att överleva långt efter att de själva är borta.”

Den rekorddyra serien The Lord of The Rings: The Rings of Power har premiär på Amazon Prime Video den 2 september.