Paramount+ återupplivar Criminal Minds

En av de mest långlivade serierna får ett ännu längre liv. Criminal Minds-rebooten som alla trodde var död återuppstår hos Paramount+.

Kriminalserien om FBI:s enhet för beteendeanalys lanserades 2005 och var under sina 15 säsonger en av CBS mest populära serier. Den har också under åren fått två spinoffer, Criminal Minds: Suspect Behavior and Criminal Minds: Beyond Borders.

Det är originalserien som nu kickas igång igen och det sker med merparten av de gamla stjärnorna. Inklusive Paget Brewster som spelade Emily Prentiss från 2006 till 2020, och som för ett år sedan twittrade att projektet var dött. I natt svensk tid twittrade hon i stället detta:

Förutom Paget Brewster har även Joe Mantegna, Kirsten Vangsness, Adam Rodriguez, A J Cook och Aisha Taylor skrivit på för att reprisera sina roller. Showrunnern Erica Messer återvänder också.

Joe Mantegna, som anslöt i den tredje säsongen som FBI-agent David Rossi, har bidragit till hajpen genom att twittra en bild på sig själv i en studio med hashtaggen #criminalminds

Återvänder gör däremot inte Matthew Gray Gabler som nöjer sig med 15 säsonger som Spencer Reid, och Daniel Henney som är upptagen med att filma The Wheel of Time i Prag, men som kan bli aktuell för gästinhopp om schemat tillåter.

Paramount+ har beställt tio nya avsnitt av Criminal Minds.