Ont om tid i sci fi-serie från bröderna Duffer

Från Hawkins, Indiana, till öknen i New Mexico. Klockan tickar i den nya sci fi-serien The Boroughs där skaparna av Stranger Things samarbetar med skaparna av Dark Crystal.

När bara den femte och sista säsongen av megasuccén Stranger Things återstår börjar bröderna Matt och Ross Duffer rada upp nya projekt. En animerad serie och West End-pjäsen Stranger Things: The First Shadow följs nu av en helt ny sci fi-serie som på beskrivningen låter ungefär som Stranger Things men med betydligt äldre hjältar.

The Boroughs är ett samarbete mellan bröderna Duffer och skaparna av The Dark Crystal: Age of Resistance. Matt och Ross Duffer är exekutiva producenter för sci fi-serien skapad av Jeffrey Addiss och Will Matthews. De två senare är seriens showrunner-duo.

“Vi är förtjusta över att vara tillbaka hos Netflix. Att jobba vid sidan av bröderna Duffer och deras team har varit en dröm. De bidrar med den perfekta balansen av hjärta och skräck till vår berättelse”, säger Addiss och Matthews om “det mörka mysteriet begravt under den soliga fasaden i The Boroughs”.

Dramat i åtta avsnitt utspelar sig i en till synes pittoresk pensionärsgemensak i New Mexicos öken där en grupp osannolika hjältar måste gå samman för att stoppa ett utomjordiskt hot från att stjäla det enda som de inte har: tid.

“När de pitchade oss idéen för The Boroughs visste vi omedelbart att vi hade något speciellt i våra händer. Hjältarna i The Boroughs är några år äldre än ungarna i Stranger Things men är ett lika älskvärt gäng misfits”, kommenterar bröderna Duffer i ett uttalande.