Första teasern: House of the Dragon

Draken är utsläppt. I den första teasern vänder Game of Thrones-spinoffen House of the Dragon 300 år tillbaka i tiden jämfört med originalserien.

Den så kallade prequelserien bygger på Fire & Blood (Eld & Blod), den första delen av George RR Martins berättelse om huset Targaryen. Pilotavsnittet utspelar sig 300 år före händelserna i Game of Thrones och serien kommer att utforska det ökända Targaryen-inbördeskriget, kallat Dance of Dragons.

Efter den kontroversiella sista säsongen av Game of Thrones har spinoffplanerna fått ett blandat bemötande. Kanske är det därför som HBO är så ivriga att berätta om varje steg i processen. Först släpptes bilder från den första genomläsningen med skådespelarna. Det följdes bara ett par veckor senare upp med de första bilderna från inspelningen.

Ett halvår senare är HBO fortfarande mitt i produktionen, men har nu också släppt den första teasern. Det skedde i samband med dagens event för HBO Max-lanseringen i Europa.

Gods. Kings. Fire. Blood. Det är ledorden i teasern som bjuder både på action och långa blickar i horisonten från Emma D’Arcy som prinsessan Rhaenyra Targaryen och Matt Smith som prins Daemon Targaryen. Även en rad nytillkomna skådespelare presenteras:

  • Wil Johnson som Ser Vaemond Velaryon, yngre bror till Coryls Velaryon.
  • John Macmillan som Ser Laenor Velaryon, son till Corlys Velaryon och Rhaenys Targaryen.
  • Savannah Steyn som Lady Laena Velayron, dotter till Corlys Velaryon och Rhaenys Targaryen.
  • Theo Nate som Ser Laenor Velaryon, son son till Corlys Velaryon och Rhaenys Targaryen.

House of the Dragon kommer till HBO Max (lanseras i Sverige den 26 oktober) någon gång under 2022.

HBO har också en handfull andra GoT-spinoffer som fortfarande befinner sig i utvecklingsfasen. Läs mer om det här.