Billions fortsätter – utan Damian Lewis

Bobby Axelrod har gjort sitt. Det är klart att Billions återkommer redan i januari – men då utan Damian Lewis populära antihjälte.

Billions var en framgång för Showtime från start och har även en trogen svensk publik via HBO Nordic. Mycket tack vare Damian Lewis och hans karaktär Bobby “Axe“ Axelrod, den skrupellöse hedgefond-kungen som spelat ett högt finansiellt maktspel, oftast med Paul Giamattis åklagare Chuck Rhoades i den andra ringhörnan. I de första säsongerna var Bobby gift med Lara, spelad av Malin Åkerman, innan paret skilde sig och den svenska skådespelaren lämnade serien.

Billions säsong fem-ensemble. Foto: Showtime

Finalen av säsong fem anlände till HBO Nordic i dag och utan att spoila alltför mycket så är det tydligt att antihjälten Bobby Axelrods maktspel nått vägs ände.

“Det finns en möjlighet för mig att återvända, men för nu, kan man säga, att han har besegrats”, säger Damian Lewis i en intervju i New York Times och konstaterar att de fem säsongerna i Billions är hans klart längsta åtagande. Två säsonger längre än i Homeland som han tidigare var mest känd för. “Det är svårt att fortsätta gräva kreativt sett. Vi vet vem han är”, säger han.

Brittens exit kommer bara några månader efter en personlig tragedi. Damian Lewis hustru, skådespelerskan Helen McCrory, avled i april. Han vill därför tillbringa tiden hemma i London, nära tonårsbarnen, i stället för att spendera månader i taget i New York där Billions spelas in.

Showtime har släppt en teaser för säsong sex som har premiär redan den 23 januari. Där ges en första föraning av hur Billions kommer att utvecklas utan Damian Lewis och Bobby Axelrod.

Corey Stoll gjorde entré som miljardären Mike Prince i säsong fem. Han kommer nu att få en central roll bredvid originalkaraktärerna Chuck Rhoades (Paul Giamatti) och Wendy Rhoades (Maggie Siff). Dessutom har Daniel Breakers roll som Scooter Dunbar, Mike Princes beräknande högra hand, uppgraderats.