Bilder: Lust att se på HBO Max

En skamlöst rolig och smärtsamt ärlig komediserie om några 40+ kvinnor. Så beskrivs Lust av HBO Max som nu släppt de första bilderna från sin svenska originalserie.

HBO Nordic uppgraderas den 26 oktober till HBO Max. Den första svenska originalserien under HBO Max-flagg blir komediserien Lust, som föddes ur en idé signerad Åsa Kalmér, Julia Dufvenius, Sofia Helin och Anja Lundqvist. Kvartetten har också samarbetet intimt med manusförfattaren Frans Milisic Wiklund och regissören Ella Lemhagen.

Lust handlar om hälsoutredaren Anette (Sofia Helin) som får i uppdrag av att genomföra en undersökning med den något tvivelaktiga rubriken ”Gör Sverige sexigt igen”. Det får henne att börja titta närmare på hur sexlivet ser ut för svenska kvinnor över 40 år som jonglerar karriärer med barn, äktenskap, skilsmässor och fysisk form. Anja Lundqvist, Julia Dufvenius och Elin Klinga spelar Anettes barndomsvänner Nadia, Ellen och Martina som alla börjar ifrågasätta sina egna sexliv.

Den svenska originalserien har premiär först n¨ågon gång 2022, men redan nu finns de första bilderna.

Foto: Johan Paulin/HBO Max
Foto: Robert Eldrim/HBO Max
Foto: Robert Eldrim/HBO Max
Foto: Robert Eldrim/HBO Max
Foto: Johan Paulin/HBO Max

Sofia Helin, som tack vare Bron är den internationellt mest kända av de fyra, minns den sönderlästa sexundersökningen Hite-rapporten från 1976 av den amerikanska feministen Shere Hite, från barndomshemmets bokhylla.

”När jag och mina vänner nu i vuxen ålder tog upp att vi faktiskt pratar med varandra om allt utom just om våra sexliv, mindes vi åter Shere Hites banbrytande sexundersökning. Det blev till långa samtal med mycket skratt. Det är ett så sårbart ämne och därför så befriande att få skratta åt tillsammans. Att para ihop en sexundersökning med en komediserie skapade ett fantastiskt kreativt rum och det blev vår serie Lust”, har Sofia Helin tidigare sagt i en kommentar.