Första bilderna: Russian Doll säsong 2

Nya existentiella problem att reda ut för Natasha Lyonne. I den andra säsongen av Russian Doll får hon hjälp av Emmy-vinnaren Annie Murphy.

Tre år efter den första säsongen släpps nu de första bilderna från säsong två av Russian Doll. “Off The Wall”. “A Wild Ride”. Natasha Lyonne är i en intervju med Entertainment Weekly kryptisk samtidigt som hon gör sitt bästa för att hajpa den andra säsongen av den mörka Netflixkomedin som hon själv skapat ihop med Lesley Headland och Amy Poehler.

I den första säsongen var hennes karaktär Nadia (namngiven efter Lyonnes favoritgymnast Nadia Comaneci) fast i en existentiell tidsloop på sin 36:e födelsedag. Om och om igen hamnar hon på ett födelsedagsparty som ordnats till hennes ära, där ingen tycktes märka att hon dör och sedan får börja om i en ny ännu mer skruvad tillvaro i varje ny version. Det är en på samma gång sorglig, humoristisk och surrealistisk berättelse med sci fi-inslag som togs emot positivt av både kritiker och publik.

Charlie Barnett som Alan Zaveri. Foto: Netflix

Säsong två tar vid fyra år senare och fortsätter att utforska existentiella teman. Nadia och hennes tidsloops-partner Alan (Charlie Barnett) upptäcker ett öde som är värre än att dö om och om igen när de tvingas konfrontera sitt förflutna via en oväntad tidsportal belägen på en av Manhattans mer ikoniska platser.

Greta Lee och Natasha Lyonne som Maxine och Nadia. Foto: Netflix

Greta Lee, Yul Vasquez och Elizabeth Ashley återvänder också i den andra säsongen medan Emmy-vinnaren Annie Murphy dyker upp i en ny viktig roll. Hon spelar en oväntad allierad till Nadia som hjälper henne att acceptera dödlighetens natur. Även Carolyn Michelle Smith (House of Cards) och Sharlto Copley (Powers) är nya ansikten i den andra säsongen.

Natasha Lyonne och Annie Murphy. Foto: Netflix

Enligt Natasha Lyonne tar Russian Doll-gänget humorn och sci fi-dramatiken ett steg vidare i den nya säsongen: “Vi pressade oss alla mot gränsen till vad vi trodde var genomförbart visuellt och via storytelling”.

Natasha Lyonne som Nadia Vulvokov. Foto: Netflix