Trailer: Sci fi-serien The Lazarus Project

Viljan att styra sitt eget öde utforskas i den nya brittiska thrillerserien The Lazarus Project. Paapa Essiedu från I May Destroy You har huvudrollen.

Sci fi- och thrillerserien The Lazarus Project, inte att sammanblanda med filmen från 2018 med samma namn, är skapad av författaren Joe Barton (Giri/Haji).

Emmy- och Bafta-nominerade Paapa Essiedu (I May Destroy You, Gangs of London) spelar George som när han vaknar upp en dag märker han att han återupplever en dag som hände för månader sedan. Han tror att han blivit galen när han upptäcker att allt han åstadkommit på senare tid är borta, både karriärmässigt och hans äktenskap med den stora kärleken Sarah (Charly Clive). Och det tycks bara vara hans själv som märkt vad som hänt.

Då möter han Archie (Anjli Mohindra) som värvar George till The Lazarus Project, en hemlig organisation som kan skruva tillbaka tiden varje gång världen hotas av undergång. De som jobbar åt organisationen är, liksom George, de enda som kommer ihåg det som hänt. Tillsammans med sina nya kolleger och den styvnackade ledaren Wes (Caroline Quentin) kämpar George för att förhindra global katastrof, bland annat genom att spåra upp Rebrov (Tom Burke), en efterlyst skurk som tänker avfyra kärnvapen och förstöra världen.

Men så händer en olycka som skadar en person nära George. När Lazarus vägrar att låta honom skruva tillbaka tiden för att förhindra olyckan så ställs George inför valet att förbli lojal eller ta saken i egna händer.

Enligt Sky är The Lazarus Project en berättelse om kärlek och öde som berör, men också bjuder på action som kommer att hålla tittarna fastklistrade i soffan samtidigt som den är spritsad med Joe Bartons typiska humor.

The Lazarus Project har premiär i april på Sky Max och Now hemma i Storbritannien. Oklart i nuläget med distributionen utanför de brittiska öarna.