Yellowstones sena avslutning och nya spinoffer beställda

Ett år har snart passerat sedan den första delen av finalsäsongen, men nu börjar tidpunkten för den kraftigt försenade avslutningen av Yellowstone ringas in. Samtidigt har ytterligare två spinoff-serier beställts.

I maj kom bekräftelsen att megasuccén Yellowstone avslutas med säsong fem. Detta efter att bakom kulisserna-dramatik lett till att originalserien med Kevin Costner läggs ner för att bereda plats för en ny leading man i en ny serie om familjen Dutton med ett annat namn. Läs mer om bakgrunden till Paramount Networks beslut att döda sin succéserie här.

Säsong fem av Yellowstone tog paus i januari, och skulle ursprungligen ha fortsatt i somras och sedan i december. Men väntan blir ännu längre för i dag har Paramount meddelat att det moderna westerndramat är tillbaka först i november 2024 för de avslutande 5B-avsnitten.

Trots bakom kulisserna-dramatiken fortsätter Taylor Sheridans Yellowstone-universum att växa. Paramount Network har beställt ytterligare två spinoffer, utöver de redan framgångsrika 1883 och 1923. Arbetsnamnen på de nya serierna är 1944 och 2024, där den senare är serien med Matthew McConaughey som ska ersätta den nutida Costner-serien.

I Sverige är det Skyshowtime som är hem för alla Taylor Sheridan-serier, inklusive de om familjen Dutton.