A League of Their Own-serie i augusti

A League of Their Own från 1992 är klassisk baseboll-film. Amazon Prime-serien som rör sig i samma era och universum landar i augusti.

Will Graham (Mozart in the Jungle) och Abbi Jacobson (Broad City) ligger tillsammans bakom tv-serien A League of Their Own, som alltså bygger på Penny Marshalls populära baseboll-film med Geena Davis, Lori Petty, Madonna, Rosie O’Donnell och Tom Hanks. Graham och Jacobson vill dock inte beskriva tv-serien som en reboot, utan mer som en egen tolkning. ”Filmen är filmen, som jag älskar och alltid kommer att älska – vi försöker berätta fler historier”, har Abbi Jacobson tidigare förklarat på sin Twitter. 

Det innebär introduktionen av ett nytt lag och helt nya karaktärer. Abbi Jacobson spelar själv Carson Shaw. Hon är också en ”catcher” från ett litet lantligt samhälle, men hon är inte Dottie från filmen. ”Det finns lite av samma DNA i en del av de karaktärer vi byggt eftersom vi tittar på samma historier och eftersträvar samma värme, ton och humor som Penny etablerade. Men de här kvinnorna är sina egna. Och karaktärerna talar för sig själva. Vi hoppas att tittarna ska lära sig att älska dem på samma sätt”, har Will Graham sagt.

Precis som i filmen är året 1943, det vill säga året när damligan skapades i USA i ett försök att hålla intresset för baseboll vid liv under andra världskriget då merparten av de manliga spelarna blivit inkallade till militärtjänstgöring.

Skaparna har sagt de vill vara sanna mot den eran, vilket inkluderar att skildra både sexism och rasism: ”Serien ska berätta en historia om hur det är att inkluderas, men också om hur det är att exkluderas och vad som händer när den magiska dörren inte öppnas för dig – hur du måste hitta en annan väg att göra det du älskar”.

”Det krävdes hårt slit, passion, äkthet, otämjd fantasi och en sprakande humor för dessa spelare att nå sina drömmer. Vi hoppas ta en historia med alla dessa kvaliteter till publiken”, har Graham och Jacobson också förklarat.

Carson Shaws lagkamrater spelas av Chanté Adams, D’Arcy Carden, Roberta Colindrez, Gbemisola Ikumelo, Kelly McCormack och Priscilla Delgado. Nick Offerman spelar en motsvarighet till Tom Hanks från filmen som lagets manager. Rosie O’Donnell, som medverkade i originaluppsättningen av League of Their Own, kommer att dyka upp i en gästroll.

I den nysläppta teasern visas de första klippen till tonerna av Stevie Nicks Edge of Seventeen. Den avslutas med premiärdatumet. Den 5 augusti landar alla åtta avsnitt hos Amazon Prime Video.