Förhandstitt: sci fi-serien Colony

När Colony har premiär den 14 januari så är det andra gången som serieskaparen Carlton Cuse och skådespelaren Josh Holloway arbetar ihop i ett tv-projekt.

De två möttes på Hawaii vid inspelningarna av fenomenet Lost och har sedan dess hållit kontakten. Holloway förklarar: “Carlton och jag har alltid hållit kontakten och vi har löpande snackat om att göra något ihop. Och så dök plötsligt det perfekta projektetupp.”

Colony1

Projektet som Josh Holloway pratar om är science fiction-serien Colony, en ambitiös och lite mystisk historia om ett dystopiskt framtidssamhälle där höga betongmurar och tungt beväpnade soldater håller Los Angeles invånare i ett järngrepp. Holloway spelar den före detta FBI-agenten Will Bowman, som mot sin vilja pressas till att arbeta för ockupationsstyrkorna i syfte att infiltrera motståndsrörelsen. Han går motvilligt med på detta, mest för att det ger honom möjlighet att leta efter sin försvunne son.

“Joshs karaktär anklagar sig själv för sonens försvinnande”, förklarar Cuse och fortsätter “Och det tror han att även hans hustru gör, men så är inte fallet”. Den spänning och misstro som finns mellan paret utgör fundamentet, speciellt för premiäravsnittet, och därför letade teamet med ljus och lykta efter en skådespelerska som kan fungera som motvikt till Holloways FBI-agent.

Dessa kvaliteter fann Carlton Cuse i Sarah Wayne Callies, som senast spelade Lori Grimes i The Walking Dead och innan dess Sara Tancredi i Prison Break. Holloway, som spelade mot Callies i filmen Whisper från 2007, förklarar: “Jag känner Sarah från åratal tillbaka, och hon är helt rätt för rollen. Jag såg enormt fram emot att komma igång. Hon har en särskild tyngd som hon tar med sig in i projektet.”

Men var kom inspirationen till Colony ifrån? Enligt Carlton Cuse fick han idéen om ett ockuperat Los Angeles, då han såg några svartvita fotografier av parisare som försökte leva sina vardagsliv medan tyska soldater patrullerade gatorna under andra världskriget. ”Alla länder har vid en eller annan tidpunkt varit antingen ockuperade eller ockupationsmakt, och jag finner det konceptet väldigt fascinerande”, avslutar Cuse.

Här är den officiella trailern för Colony: