Redan klart för säsong två av Colony

Inledningen av Colony har inte varit klockren, men tittarsiffrorna räcker för att få USA Networks att redan nu förnya sci fi-serien.

Lost-författaren Carlton Cuse ligger bakom science fiction-serien med Josh Holloway och Sarah Wayne Callies. I Colony är Los Angeles omgärdat av en hög teknologisk mur och invånarna lever i fruktan för regimen som är del av större utomjordisk invasionsstyrka.

Kritiken har hittills varit blandad och Colony har fortfarande en hel att bevisa, men serien har klockat in hyfsat med tittare. USA Network är så nöjda att bolaget förnyade Carlton Cuse-serien redan inför veckans avsnitt, som är det fjärde av tio i den första säsongen.

“Carlton och Ryan (Condal) har framgångsrikt levererat en story som testar styrkan och svagheten i ett samhälle under press och en splittrad familjs band. Colony har presterat imponerande bra över alla plattformar och vi kan inte vänta att se var den här historien tar oss”, säger USA-bossen Chris McCumber i ett uttalande.

USA Networks är också hem för bland annat Golden Globe-belönade Mr Robot som återkommer i sommar. Tv-bolaget har fler spännande tv-projekt i pipelinen i mörka thriller-facket. Läs mer om Eyewitness här och Falling Water här.

Netflix har köpt de globala rättigheterna till Colony, men det ser inte ut som om serien blir tillgänglig på streamingtjänsten förrän i början av 2017.