Sjukhusserier heta igen

Kanal 5 går all in med sjukhusserier på onsdagar. Grey’s Anatomy följs i höst av nya Code Black. Premiär den 14 oktober. Och det kommer mer från USA.

Sjukhusserier har varit en stor tv-genre ända sedan Cityakutens glansdagar. När Grey’s Anatomy hade premiär 2005 blev serien snabbt ett fenomen som belönades med Emmy-statyetter och innebar starten för Shonda Rhimes växande Shondaland-imperium. Nu är läkarna åter i ropet i Hollywood. Tre nya draman har premiär kommande tv-säsong.

Code Black är alltså den serie som Kanal 5 valt att satsa på i höst. Den 30 september är det amerikansk premiär på CBS för serien som bygger på en dokumentär och utspelar sig på USA:s mest hektiska akutmottagning. Marcia Gay Harden, som har massor av film- och tv-roller bakom sig, spelar en läkare som präglats av sin cancersjuke sons död och ser saker som hennes yngre kolleger missar. Luiz Guzman (Narcos), Raza Jaffrey (Homeland) och Melanie Chandra (The Brink) finns också i rollistan. Härom dagen blev det även klart att Shiri Appleby, senast i UnReal, kommer att göra ett längre gästspel. Här är en bakom kulisserna-video:

https://www.youtube.com/watch?v=tp6diIoAGXE

Chicago Med är en spinoff i Dick Wolfs andra framgångsrika franchise (efter Law & Order), som även inkluderar Chicago Fire och Chicago P.D. Den första säsongen består av 13 avsnitt och har premiär på NBC den 17 november. S Epatha Merkerson (Law & Order) spelar sjukhuschefen Sharon Goodwin och Oliver Platt (Fargo) gör Daniel Charles, huvudläkare på den psykiatriska avdelningen. Torrey De Vitto, Yaya DaCosta och Nick Gehlfuss ingår också i den fasta ensemblen.

2015-0509-Upfront2015-ChicagoMed-KeyArt-1920x1080-AC

Heartbreaker skulle egentligen haft premiär i höst, men när huvudrollsinnehavaren Melissa George blev gravid flyttade NBC premiären till efter årsskiftet. George, som ironiskt nog hade en roll (Sadie) i Grey’s Anatomy som fansen aldrig tog till sina hjärtan, spelar här doktor Alex Panttiere. Serien är baserad på den kända hjärtläkaren Kathy Magliatos bok Heart Matters. Dave Annable (Brothers & Sisters), Shelley Conn (Terra Nova) och Jamie Kennedy (The Cleveland Show) backar upp Melissa George.

HEARTBREAKER -- "PILOT" -- Pictured: Melissa George as Dr. Alex Panttiere -- (Photo by: Michelle Faye/NBC)