Sarah Wayne Callies klar för Prison Break

Senaste Prison Break-nytt. Även originalseriens kvinnliga huvudperson Sara Trancredi finns med när fängelseserien återkommer som eventserie.

Det är klart sedan tidigare att Wentworth Miller och Dominic Purcell skrivit på för att reprisera sina roller som bröderna Michael Scofield och Lincoln Burrows. De får nu sällskap av Sarah Wayne Callies som lyckats hitta utrymme mellan inspelningarna av sci fi-serien Colony för att återvända till rollen som doktor Sara Trancredi i Prison Break.

Sarah Wayne Callies är van vid att dö i tv-serier. ”Jag dör i tredje säsongen av allting”, säger hon till Hollywood Reporter. Hennes karaktär i The Walking Dead, Lori Grimes, blev uppäten av zombies. Hon dog även i säsong tre av Prison Break, men återkom efter en twist i den fjärde säsongen. Så när fängelseserien nu återkommer som eventserie är det tredje gången som Sara Tancredi introduceras för tv-tittarna. ”För mig är det ur ett kreativt perspektiv väldigt intressant att återvända till en karaktär som du totalt lagt på hyllan och lämnat för gott”, säger Callies.

I Fox nya kapitel av fängelseserien har Sara gått vidare i livet och uppfostrar sitt och Michaels barn med sin nye make, som spelas av Mark Feurstein från Royal Pains. Men när det dyker upp tecken på att Michael lever så går Sara och Lincoln ihop för att planera seriens största flykt någonsin. Den här gången utspelar sig historien till och med i ett internationellt landskap.

Amaury Nolasco är en annan gammal bekant som återkommer till Prison Break. Han ska reprisera rollen som Fernando Sucre. Klara för eventserien är också Augustus Prew (The Borgias) och Rick Yune (Marco Polo). Prews karaktär heter Whip och beskrivs som rolig, vass och halvgalen. Yune spelar en smart korean som stjäl andras identiteter.

Prison Break-skaparen Paul T Scheuring är showrunner även för rebooten. De nio avsnitten börjar spelas in i Vancouver i april. Fox siktar på premiär någon gång under säsongen 2016-2017. De fyra originalsäsongerna av Prison Break finns på Netflix.