Invasion åter – men vad händer med Sam Neill?

Utomjordingarnas attacker mot mänskligheten blir ännu intensivare i den nya säsongen av Invasion. Mysteriet om vad som hänt Sam Neills karaktär är dock fortfarande höjt i dunkel.

Sci fi-thrillern från Apple TV+ är ett samarbete mellan Simon Kinberg, som varit med och producerat bland annat X-Men och Deadpool, och Hunters-skaparen David Weil. Den fråga de ställer är: Vilka är egentligen de riktiga utomjordingarna?

Handlingen utspelar sig under en utomjordisk invasion och berättar om personer från olika delar av världen och deras perspektiv på det kaos som följer. Under den första säsongen ingick scener som spelats in i USA, Storbritannien, Marocko och Japan.

Den andra säsongen tar vid några månader efter säsong ett när utomjordingarna skruvar upp sina attacker i kriget mot människorna.

I rollistan finns sedan tidigare Golshifteh Farahani, Shioli Kutsuna, Shamier Anderson, India Brown, Billy Barratt, Azhy Robertson, Paddy Holland och Tara Moayedi. Nya för säsongen är Enver Gjokaj, Nedra Marie Taylor och Naian González Norvind.

Sam Neill som John Bell Tyson. Foto: Apple TV+.

Däremot står det ingenting om Sam Neill i pressutskicket från Apple TV+. Sam Neill (Jurassic Park) gav ansikte åt marknadsföringen under lanseringen av säsong ett av Invasion, men hans karaktär sheriffen John Bell Tyson, en garvad landsbygdspolis som var på väg att gå i pension, togs av utomjordingarna redan i första avsnittet och har sedan dess inte synts till. Det har dock hintats om hans återkomst och frågan är om den sker i säsong två och då i vilken form, eftersom utomjordingarna kan både återuppliva och ta kontroll över människorna.

Säsong två av Invasion har premiär den 23 augusti på Apple TV+.

Så här säger series medskapare och exekutiva producent Simon Kinberg om den nya säsongen: “Det är en större, mer intensiv säsong som tar våra tittare rakt in i en storskalig och global strid. I grunden handlar det om kraften i människan och de känslomässiga kontakter som håller oss samman, särskilt när vi möter otroliga hinder”.

Här är ytterligare några ödesmättade bilder från den nya säsongen: