Följ med till Downton Abbey-inspelningen

Nästa år är det premiär för Downton Abbey-filmen. Ett exklusivt bakom kulisserna-reportage från inspelningen av det brittiska kostymdramat höjer temperaturen.

Den sjätte och sista säsongen av det hyllade kostymdramat, som Emmy-belönats mer än någon annan icke-amerikansk tv-serie, sändes för tre år sedan. Men Downton Abbey-fansen gav aldrig upp hoppet om en fortsättning och nu är det nära. Inspelningen av biofilmen är i stort sett klar. NBC-programmet Today Show har gjort ett exklusivt bakom kulisserna-reportage från Highclere Castle i Hampshire som används som bostad för familjen Crawley och dess tjänstefolk.

Julian Fellowes, som skrivit varenda avsnitt av Downton Abbey, valde att avsluta serien på nyårsaftonen 1926. Mycket lite har avslöjats om filmens innehåll och det är oklart hur långt framåt i tiden som Fellowes förlagt historien i filmen.

Däremot vet vi att en majoritet av originalskådespelarna återvänder, inklusive Michelle Dockery, Hugh Bonneville, Maggie Smith, Joanne Froggatt, Elizabeth McGovern, Laura Carmichael och Allen Leech. Även Matthew Goode har bekräftat ett kort inhopp i filmen. En rad nya ansikten dyker också upp, däribland Imelda Staunton, Geraldine James, Simon Jones, David Haig, Tuppence Middleton, Kate Phillips och Stephen Campbell Moore.

Downton Abbey-filmen har premiär den 13 september nästa år.