Game of Thrones (troliga) premiärdag

DELA

Game of Thrones sista säsong har premiär i april. Det har bekräftats av HBO. Mest troligt blir det den 28 april i USA och dagen därpå i Sverige. Det säger matematiken.

HBO meddelade nyligen i en stor reklamkampanj som i sociala medier lanserades med hashtaggen #ForTheThrone att den åttonde och sista säsongen av Game of Thrones startar i april. Däremot avstod HBO – troligen för att skapa ännu mer publicitet vid ett senare tillfälle – från att avslöja det exakta premiärdatumet.

Vi tror oss dock veta exakt vilken dag som alla Game of Thrones-fans bör kryssa i almanackan. Det är Game of Thrones-experten, Vanity Fair-skribenten och podcast-värden (A Cast of Kings, A Storm of Spoilers) Joanna Robinson som lett oss på spåren. Med lite enkel matematik går det nämligen att räkna ut ett premiärdatum.

HBO har efter årsskiftet tre stora premiärer efter varandra: True Detective, Big Little Lies och Game of Thrones. True Detectives tredje säsong har premiär den 13 januari och består av åtta avsnitt, den andra säsongen av stjärnspäckade Big Little Lies består av sju avsnitt. Det betyder att vi är framme vid den 21 april för Big Little Lies säsongsfinal – och följaktligen hamnar vi då på den 28 april för Game of Thrones-premiären.

Det enda som kan förändra tidslinjen är om HBO väljer att låta finalen av True Detective bli en ”lead in” för Big Little Lies premiär, men den senare behöver knappast den hjälpen och det är mycket mer troligt att HBO vill äga så många söndagar som möjligt i vår. Det går mer i linje med den strategi som stakats ut av HBO:s nya ägare, telecom-jätten AT&T.

Så med andra ord; allt talar för att Game of Thrones återvänder i USA den 28 april – och därmed svensk premiär den 29 april på HBO Nordic.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR