Vikingasagan slut med säsong tre av Vikings: Valhalla

Vikingasagan med Sam Cortlett och svenska Frida Gustavsson som Leif Eriksson och hans syster Frejdis Eriksdotter går mot sitt slut. Den tredje säsongen av Vikings: Valhalla blir den sista.

Det började med sex säsonger av Vikings hos History Channel. Sedan tog Netflix över med spinoffen Vikings: Valhalla. När den tredje säsongen kommer till streamingjätten någon gång nästa år innebär det slutet på den episka vikingasagan.

Det är IGN som publicerat ett uttalande från skaparen Jeb Stuart där han förklarar varför det är läge att avsluta berättelsen om den legendariska vikingen Leif Eriksson, hans halvsyster Frejdis Eriksdotter samt Harald Hårdråde (Sigurdsson).

“Jag är så tacksam över att ha haft tre säsonger för att berätta historierna om Leif, Harald and Frejdis. Jag visste från start att jag ville visa hur tre av de mest kända vikingarna blev de ikoner vi känner i dag och vi har gjort just detta.

Jag hoppas att när publiken får se den nya säsongen att den uppskattar de nya höjder som vi tagit de här hjältarna till. När vi startade det här projektet för fem år sedan så arbetade jag hårt med den fantastiska ensemblen och besättningen att skapa en resa som vi alla hoppades skulle bli tillfredsställande.  

Med historiska figurer finns det naturligtvis alltid fler aspekter av dera liv att utforska men utifrån storyn känns det logiskt att deras resa slutar med den tredje säsongen. Och vi kan inte vänta på att visa fansen avslutningen av det är kapitlet av historien.“

Leo Suter som Harald Sigurdsson och Florian Munteanu som George Maniakes.

IGN har också publicerat de första bilderna från finalsäsongen, inklusive en med boxaren och skådespelaren Florian Munteanu (Creed II och III) som byzantinska generalen George Maniakes, känd som Gyrgir i historiska sammanhang. Harald Hårdråde kämpade vid Maniakes sida för att återerövra Sicilien.

Goran Visnjic som Erik Röde och Frida Gustavsson som Frejdis Eriksdotter. Foto: Bernard Walsh/Netflix

På en annan bild syns Goran Višnjić (The Boys, Cityakuten) som den legendariska vikingen Erik Röde, far till Leif Eriksson och Frejdis Eriksdotter.

Resten av Netflix nysläppta bilder:

Sam Corlett som Leif Eriksson. Foto: Bernard Walsh/Netflix