Fem indiefilmer värda din uppmärksamhet

Här är fem riktigt sevärda indiefilmer du kan hitta hos streamingtjänsterna.

ea_sng_safety-not-guaranteed-trust

Safety Not Guaranteed

”Efterlyses: Någon att resa tillbaka i tiden med”. Ungefär så låter Kenneths kontaktannons i en lokaltidning som fångar tre unga journalisters uppmärksamhet. Detta är startskottet för en varm och rolig berättelse om vänskap, kärlek och det som varit – men också om framtiden. Mark Duplass, som är aktuell i Togetherness, är utmärkt i rollen som en tillbakadragen butiksanställd med ett mystiskt förflutet, medan Audrey Plaza ger honom en rejäl utmaning. (Netflix) 

FRUITVALE © 2013 The Weinstein Company. All Rights Reserved.

Fruitvale Station

Oscar kämpar hårt för att komma tillbaka på rätt spår. En sväng i fängelset har kostat honom hans jobb, samtidigt som ett hjärtlöst snedsprång sårat hans flickvän och dotter. Vi följer Oscars väg tillbaka till livet – en historia som, om man känner till den verkliga händelsen, slutar hjärtskärande tragiskt en nyårsafton på en tågstation. En väldigt vacker, stram och mycket aktuell film om en småförbrytares sista dagar. (C More)

TakethisWaltz2Take This Waltz

Margot är gift med Lou, en trevlig och humoristisk kokboksförfattare. Men hennes kärleksliv är enformigt och allt annat än spännande på villagatan i Toronto – åtminstone fram till dess att hon på ett flygplan stöter på konstnären och rickshaw-föraren Daniel. Men är det värt att sätta allt hon har på spel för en förälskelse? Sarah Polleys film är både vacker och melankolisk och griper inte efter de enkla lösningarna. (Netflix)

YourSistersSisterYour Sister’s Sister

När Jacks bror dör, söker han sin tillflykt i en väns avlägsna stuga på en idyllisk ö. Med sprit och ett dystert sinne påbörjar han processen att förkorta sitt eget liv. Men snart ändrar sig allt när han stöter på sin bästa väns halvsyster, lesbiska Hannah. Även hon har flytt till ön för att slicka sina sår. Ett vackert och roligt kammarspel med Emily Blunt, Mark Duplass och Rosemarie DeWitt som lyckligtvis ger den traditionella romantiska komedin ett djup. (Netflix)

ThePlaceBeyondthePines

The Place Beyond the Pines

Motorcykel-stuntmannen Luke vet inte hur han ska reagera när han oanmäld dyker upp hos sin tidigare flirt Romina och upptäcker att han är pappa till en liten pojke. För Luke är trygghet lika med ekonomisk trygghet, därför kastar han sig in i en karriär som hänsynslös bankrånare för att försörja den lilla familjen. The Place Beyond the Pines, som utspelar sig under flera decennier, är en tankeväckande film med starkt skådespeleri. (Netflix)