Game of Thrones bästa dödsscener

Ingen serie tar livet av sina karaktärer så skickligt och oberäkneligt som Game of Thrones. Stream har utsett de fem mest minnesvärda dödsscenerna under de fyra första säsongerna av HBO:s våldsamma succéserie.

DELA

FOR TV - GAME OF THRONES - HBO -= Red Wedding. For TV.

The Red Wedding (S3A9)

Fantasy-serien droppade allt om något nytt, något gammalt och något blått då Edmure Tully och Roslin Frey bjöd in till bröllop. Det blev en blodröd tillställning, som mer påminde om ett slakthus, och som ändade Robb Starks liv och även innebar slutet för Robbs mor Catelyn Stark, Robbs höggravida hustru Talisa och vargen Grey Winds. The Red Wedding är och förblir, till dags dato, det största och mest obehagliga blodbadet.

NedStark1

Ned Stark (S1A9)

Han var Stark-husets överhuvud och kungens högra hand, en stolt och beslutsam ledare från Westeros, som alltid sa sin mening och aldrig kompromissade med sanningen. Till alla tittares stora överraskning kostade det honom livet. Kung Joffrey höll inte sitt löfte, Ned Stark fördes till stupstocken och bödeln lät svärdet falla. Det var ögonblicket då vi alla blev varse att ingen är garanterad en framtid i HBO:s vackra och våldsamma äventyrsserie.

Oberyn Martell

Oberyn Martell (S4A8)

Dornes prins, den atletiske och charmerande Oberyn Martell, blev en stor tittarfavorit när han dök upp i Game of Thrones. Med lika delar briljans och ridderlighet erbjöd han Tyrion Lannister att ta dennes plats i arenan mot The Mountain. Och det såg bra ut ända tills motståndaren tog tummarna och tryckte ut Oberyns ögon genom bakhuvudet och sedan krossade hans skalle. Blodigt, överraskande och helt i linje med seriens obarmhärtighet.

Joffrey1

Kung Joffrey (S4A2)

Unge kung Joffrey har alltid varit upprörande självisk, sadistisk och obehaglig, så det kom inte som någon stor överraskning att en annan av Westeros aktörer gärna ville bli av med honom. Men att det skulle ske under ett bröllop, precis som under The Red Wedding, var det få som förutspådde. Joffrey blev på det mest sluga sätt förgiftad och slutade sina dagar likblek och kippande efter andan i armarna på sin mor Cersai. Vi älskade det.

Targaryen1

Viserys Targaryen (S1A6)

Han ville så gärna ha en krona av guld, Viserys Targaryen, som felaktigt trodde att han kunde marschera till King’s Landing med en Dothraki-här och lägga landet för sina fötter. Men han fick sig en läxa. Den barbariska kungen Khal Drogo tröttnade på hans evinnerliga tjat. Med orden: ”En krona till en kung”, hällde Khal Drogo en kruka med flytande guld över kungasonen som dog på det mest makabra men ändå eleganta viset.