Teaser för HBO-serien med Zendaya

Ett ungdomsdrama om droger, sex, identitet, trauma, sociala medier, kärlek och vänskap. Storstjärnan Zendaya går in i drogdimman i nya HBO-serien Euphoria.

Nya ägare, ny strategi. Sedan AT&T köpte Time Warner har det kommit signaler om att ägarbolaget vill att HBO ska producera mer och bredare innehåll. Satsningen på ett tonårsdrama med en ungdomsidol i huvudrollen anses av många vara ett resultat av den omsvängningen.

Euphoria, som bygger på en israelisk tv-serie med samma namn, beskrivs som ett drama om en grupp high school-elever som ska navigera kärlek och vänskap i en värld av droger, sex, trauma och sociala medier. Sam Levinson har skrivit samtliga avsnitt. Artisten Drake och hans manager Future the Prince är exekutiva producenter.

Sångerskan och skådespelerskan Zendaya Coleman, känd kort och gott som Zendaya, har tidigare medverkat i filmer som Spider-Man: Homecoming och The Greatest Showman och i tv-serier som The OA och Disneyserien KC Undercover. I Euphoria har 22-åringen huvudrollen som den lögnaktiga och ständigt drogpåverkade Rue. Medverkar gör även Sydney Sweeney, Maude Apatow, Jacob Elordi, Algee Smith, Alexa Demie, Barbie Ferreira, Hunter Schafer och Storm Reid.

En första teaser har nu, trogen seriens tema, släppts enbart på sociala medier. Zendaya har själv 55 miljoner följare på Instagram och 14,8 miljoner följare på Twitter.

Söndagen den 16 juni har Euphoria premiär på HBO, vilket bör betyda dagen därpå på HBO Nordic.

Uppdaterat med premiärdatum 2019-04-11