William Gibsons Neuromancer blir tv-serie hos Apple

Apple TV+ har bestämt sig för att ta cyberpunken till tv-publiken. En serie baserad på William Gibsons sci fi-roman Neuromancer är beställd.

Neuromancer är den prisbelönade cyberpunkromanen från 1984 som satte fart på William Gibsons karriär och blev inledningen på den så kallade Sprawl-trilogi som också inkluderar romanerna Count Zero (1986) och Mona Lisa Overdrive (1988).

Det har gjorts flera försök att göra film av Neuromancer utan att nå ända fram. Nu blir det i stället en tv-serie. Efter att Apple TV+ knådat projektet under ett år har tio avsnitt nu beställts.

Graham Roland (Dark Winds) och J D Dillard (The Twilight Zone) svarar för tv-bearbetningen. Roland blir seriens showrunner och Dillard ska regissera pilotavsnittet.

“Vi är otroligt glada över att få ta den här ikoniska egendomen till Apple TV+. Sedan vi blev vänner för nästan tio år sedan har vi letat efter något att kollaborera kring så det här samarbetet är en dröm som blivit sann. Neuromancer har inspirerat så mycket av den science fiction som följt efteråt och vi ser fram emot att ta tv-publiken in i Gibsons cyberpunkvärld”, säger duon i ett gemensamt uttalande.

Tv-serien kommer att följa superhackaren Case som kastas in i ett spindelnät av digitalt spioneri och kriminalitet på hög nivå. Hans partner Molly är en knivskarp lönnmördare som har siktet inställt på en kupp mot en företagsdynasti med dolda hemligheter.