Netflix bekräftar: Gilmore Girls återförenas

DELA

Nu är det officiellt. Netflix har äntligen bekräftat att det blir fyra nya avsnitt om Lorelai och Rory Gilmore. Gilmore Girls: Seasons börjar filmas den 2 februari.

Det var i oktober som vi först började höra om återföreningen av Gilmore Girls. Netflix har dock aldrig officiellt bekräftat. Men nu är det klart. Det räckte med en tweet:

Lauren Graham som spelar Lorelai följde dessutom upp med en egen tweet som gjorde att fansen gick ytterligare i spinn:

Det första så kallade table read, där alla medverkande går igenom manuset, har redan avverkats. Lauren Graham berättar för TV.Line om vilken känslomässig upplevelse det var: ”Jag vet inte hur mycket jag får jag säga. Det finns en mening om hur tiden har gått och hur det känns … och över det hänger frånvaron av Ed (Herman som spelade Lorelais far Richard), som självklart omnämns. Men det är där vi startar och det känns så äkta”.

Det blir fyra nya 90 minuters-avsnitt som följer årstiderna under ett kalenderår. Den nya miniserien har döpts till Gilmore Girls: Seasons. Lauren Graham (Lorelai), Alexis Bledel (Rory), Scott Patterson (Luke) och Kelly Bishop (Emily) har alla skrivit på för att reprisera sina roller. Även Sean Gunn (Kirk) och Keiko Agena (Lane) återvänder.

Skaparen Amy Sherman-Palladino kommer tillsammans med maken och exekutiva producenten Daniel Palladino att skriva och regissera alla avsnitten. Att Amy Sherman-Palladino är tillbaka är en stor sak eftersom hon av kontraktsskäl inte var inblandad i den sjunde och sista säsongen av originalserien som därför aldrig fick det slut som var tänkt. Sherman-Palladino har ända sedan dess burit på de fyra ord som ska avsluta historien om Lorelai och Rory Gilmore.