Dubbla premiärer för Better Call Saul

Den sista säsongen av Better Call Saul är uppdelad i två halvor som båda nu fått premiärdatum. Dessutom utökas universumet med två animerade serier.

Vince Gilligans och Peter Goulds spinoffserie om Jimmy McGills transformation till Breaking Bad-advokaten Saul Goodman (Bob Odenkirk) närmar sig final. Den sjätte och sista säsongen av Better Call Saul består av totalt 13 avsnitt. De första sju sänds på den amerikanska kabelkanalen AMC med start den 18 april. De resterande sex har premiär den 11 juli. I Sverige är Better Call Saul en Netflixserie där de två första avsnitten av säsong sex anländer den 19 april.

“Från dag ett har vår dröm varit att berätta den kompletta historien om vår komplicerade och komprometterade hjälte Jimmy McGill. Vi kunde inte vara mer tacksamma för de fans och kritiker som hjälpt till och göra den här resan möjlig. Vi kommer att göra vårt yttersta för att sätta landningen”, sa Peter Gould redan för två år sedan när AMC annonserade att den sjätte säsongen skulle bli den sista.

När inspelningen nu är färdig och finalen närmar säger Gould så här i ett uttalande: “Enligt mig är det här vår mest ambitiösa, överraskande, och ja, hjärtskärande säsong.

Giancarlo Esposito och Jonathan Banks som Gus Fring och Mike Ehrmantraut. Foto: AMC

AMC avslöjade också i dag att det i vår även anländer tre kortserier som är kopplade till samma Better Call Saul-universum; animerade Slippin’ Jimmy och Cooper’s Bar samt nya avsnitt i Better Call Saul Employee Training Video-serien.

Slippin’ Jimmy är en animerad serie i sex delar om en ung Jimmy McGill och hans äventyr med sina barndomskamrater i Chicago. Serien är berättad i klassisk 70-talsstil där varje avsnitt är en odé till en specifik filmgenre.

Rhea Seehorn som Kim Wexler i Better Call Saul. Foto: AMC

Cooper’s Bar är en digital serie producerad och regisserad av Rhea Seehorn som spelar Kim Wexler i Better Call Saul. Här spelar hon en förskräcklig Hollywood-producent som brukar hänga på samma ställe som huvudpersonen, karaktärsskådespelaren Cooper (Lou Mustillo).